wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

 

 

Rachel en Dmitry Epstein (10-8-1993) - kunstschaatsen

Epstein website 683x1024Rachel en Dmitry zijn niet alleen als tweeling aan elkaar gekoppeld. Ze zijn bij het kunstschaatsen meervoudig Nederlands kampioen en zijn al een keer 16-de geworden op het WK voor junioren. “Het kunstschaatsen is een levensstijl geworden, waar we voor ons gevoel niet meer vanaf kunnen. We zouden de komende 4-5 jaar de top 10 van Europa willen bereiken en daarna door willen dringen tot de wereldtop. De grootste belemmering is echter de financiering / sponsoring”. “Alleen met (internationale-) top coaches is het mogelijk ons doel te bereiken”. Verder is het belangrijk fit en gezond te blijven. “chiropractie zorgt ervoor dat we, ondanks de vele valpartijen tijdens moeilijke trainingen, soepel blijven, geen blessures ontwikkelen en geen dure en lange revalidatieperiodes hoeven te doorlopen.

Rachel : “Wij werden door een specialist naar de praktijk van Brussee gestuurd. Dmitry had regelmatig last van zijn nek, rug en ellebogen, ik zelf van mijn schouder en bovenbeenspieren. Door Wim zijn we daar nu vanaf”. Hij zorgt altijd voor een snelle realistische diagnose en zorgt ervoor dat we zo snel mogelijk weer de ijsbaan op kunnen”.

Zou je in de toekomst weer voor onze praktijk kiezen, of andere sporters adviseren naar onze praktijk te gaan? Dmitry: “We komen nog steeds regelmatig voor controles en dat zegt dus veel !”. “We raden andere (top-) sporters ook aan naar Wim te gaan, je wordt snel geholpen en zorgt ervoor dat we altijd optimaal door kunnen trainen.

(redactie: volg ook Dmitry en Rachel op hun website: www.dmitryrachelepstein.nl)

 

top pagina

 

Ryan Shields (5-12-1983) - atletiek, sprinter

Shields Eindhoven 200m

 

 

Shields NGA 400m Ryan

 

Sinds 2009 komt Ryan Shields enkele keren per jaar naar Nederland. Hij is in Nederland lid van Haag Atletiek en komt internationaal uit voor Jamaica. Dit top-talent is al sinds zijn high school Shields Keien Meeting 200m Ryandagelijks aan het trainen in de atletiek. Door een onfortuinlijke blessure in 2007 stond hij bijna 2 jaar stil.

In verband met zijn relatie kwam hij in die tijd regelmatig naar Nederland en revalideerde hij bij Fysio-ok in Den Haag. De verwijzing en samenwerking met chiropractor Brussee resulteerde in een grote omslag. "Since I started the treatment with Brussee, my rehab changed completely. I started to compete again".  Ryan vecht nu terug en hoopt in 2014 weer terug te zijn aan de top. Hij mistte in 2013 nipt het WK outdoor in Moscow en indoor in Polen. "In 2014 I want to be back at the highest level !".

 

 

 

top pagina

 

Maarten Taal (14-7-1959) - duursport

 

 

 

Maarten Taal  is een duursporter in hart en nieren: "ik beoefen zwemmen en lange-afstandsfietsen zoals Paris – Brest - Paris. Een aantal jaren geleden kreeg ik knieklachten na een lange-afstandsfietstocht. Fysiotherapeutische behandelingen bij verschillende behandelaars bleken de oorzaak niet weg te kunnen nemen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Chiropractor Brussee die mij onderzocht en mij het oorzakelijk verband van mijn klachten uitlegde. De klachten bleken gerelateerd te zijn aan een a-symmetrische stand van het bekken. Na een aantal behandelingen verminderden de klachten en deze verdwenen zelfs. De heer Brussee gaf me ook 'huiswerk' mee, in de vorm van rek- en strek oefeningen, die ik dagelijks toepas.

Om mijn lichaam zoveel mogelijk symmetrisch te houden en in de juiste houding te kunnen blijven sporten maak ik een aantal keer per jaar een afspraak voor herhalingsconsulten bij de chiropractor. Het is voor mij belangrijk om probleemloos en pijnloos te kunnen blijven sporten en mijn lichaam in juiste balans te houden om terugval te voorkomen.

Ik zou elke sporter met klachten aan 't bewegingsapparaat willen adviseren zich -met soortgelijke klachten- te laten onderzoeken door de heer Brussee, temeer daar hijzelf ook een sportman is en gespecialiseerd in sportchiropractie!!"

 

top pagina

 

Ben Bol (9-4-1966) - ultrarunning

Ben meijendel-1 kopie

Ben Bol is sinds 3 jaar fanatiek gaan hardlopen. " Als je op latere leeftijd, in mijn geval met 43 jaar begint, moet je je er bij neerleggen dat je niet meedoet voor de podiumplaatsen. Heel en blessurevrij blijven is het doel. Dat is me tot op heden gelukt. Ik train naast een full-time baan en een gezin met 3 kinderen tussen 8 en 10 uur per week. Mijn PR op de halve marathon staat op 1.32. Mijn laatste hele marathon liep ik in 3.29.

Ik zoek mijn uitdaging vooral in de wat langere afstanden, voorbij de marathon. Voor 2013 staan in ieder geval op het programma "De 60km van Texel" en in juli een 5-daagse trail in Spanje over 230 km, de Al Andalus Ultimate Trail. Om die beiden in een redelijke tijd uit te lopen ben ik begonnen mijn trainingskilometers op te voeren in combinatie met gerichte krachttraining.

Mede om die reden heb ik, contact gezocht met Chiropractor Brussee omdat hij veel ervaring heeft met het begeleiden van sporters. Ik had ook binnen het circuit van ultralopers veel positieve aanbevelingen gehoord over chiropractie als hulpmiddel om de lichamelijke impact van de vele trainingskilometers in goede banen te houden.

Vooral nu ik in korte tijd veel meer kilometers ben gaan lopen is een correcte lichaamshouding van groot belang. Met Wim Brussee heb ik in een beperkt aantal wekelijkse sessies gewerkt aan een juiste lichaamspositie. Mijn onderrug en nek zijn ook goed onder handen genomen. Mede hierdoor heb ik nu in 2 maanden 620 trainingskilometers zonder veel lichamelijke stress kunnen afwerken. In 2013 zal ik regelmatig bij Wim binnen lopen voor een onderhoudssessie" .

top pagina

 

Lisette Teunissen (18-2-1986) - zwemmen

LisetteTeunissen"Mijn sport is mijn leven", aldus Lisette. Ze is altijd bezig met sport. En met succes: ze won drie keer goud op de EK lange baan (zwemmen) 2011 in Berlijn en heeft 5 wereldrecords op haar naam staan. 6 September 2012 gaat ze voor een medaille bij de paralympische spelen in London. Om dat te bereiken moet haar lichaam meewerken en regelmatig losgemaakt worden. Daarmee voorkomt ze dat lichte pijntjes ontaarden in een blessure.

Over chiropractie zegt Lisette: "Chiropractie heeft een goede invloed op mijn lichaam. Tamar Bakker is fysiotherapeut en chiropractor van het paralympisch zwemteam. Ze heeft me flink ondersteund met een schouderblessure. Ik heb meerdere behandelingen in de praktijk gehad. Die liepen erg goed, er wordt rekening gehouden met de situatie en naar oplossingen gezocht. Ik voel me daar op mijn gemak en kan het andere sporters adviseren."

Volg Lisette op haar weg naar Londen via www.lisetteteunissen.nl

top pagina

  

Lindsay Poesiat-van Marrewijk (14-2-1983) - atletiek

 

Lindsay 1 rdam marathon 03

Lindsay is een fanatieke atlete, ze haalt veel voldoening uit lange afstandlopen. De prestaties zijn het noemen waard: Nederlands kampioen halve marathon 2010 (eindtijd:  1:15:39),  en indrukwekkende tijden op de marathon en 10 km (34min:37sec). Ze lonkt heel voorzichtig naar het EK 2014 en eventueel zelfs een WK of olympische spelen. Dit zegt ze voorzichtig, omdat ze door de jaren blessuregevoelig is gebleken. Om haar doelen te halen moet haar lichaam positief blijven reageren op de zware traingsactiviteiten. Daarnaast is ze voortdurend op zoek naar haar topsport-sponsoring. Ze kan namelijk slechts deeltijd werken omdat er twee keer per dag getraind moet worden.  Ze wordt op trainingsgebied begeleidt door Lex van Eck (www.lexgroep.nl)

 

Lindsay 3 Leiden Marathon 1

Over chiropractie zegt Lindsay:

“Mede door de chiropractie blijf ik lichamelijk beter in balans, wat belangrijk is als je zoveel traint. Ik was langdurig geblesseerd geweest en had al veel andere dingen geprobeerd, toen iemand me op chiropractie wees. Door goede verhalen over Brussee ben ik bij hem in behandeling gegaan. Nu kom ik er nog om de maand voor controle. De puntjes op de i proberen te houden, zeg maar.  Kijk ook eens op haar website: www.lindsaypoesiat.nl  en de website www.lexgroep.nl.

 top pagina

 

 

 

 

Jeroen Ras (20-8-1972) - duursport

Ras- lillehamar op ijs

Jeroen Ras is al jaren fanatiek marathonschaatser en sinds enkele tijd heeft hij zijn zinnen gezet op hardlopen: (ultra-) marathons en trail runs. Hij is voortdurend bezig zijn grenzen te verkennen op het sporttieve vlak. Hij is winnaar geworden van een 200 km schaatstocht in Zweden en heeft in 2011 – 2012 negen (ultra) marathons gelopen. Hij zou ooit nog een keer de echte elfstedentocht willen schaatsen, zijn PR op de marathon van 3:15 willen verbeteren en het trailrunning willen uitbouwen.

Met een drukke baan en een jong gezin is dit een hele uitdaging. Chiropractie heeft hem van een langdurige rugblessure afgeholpen. Ras: "De scheefstand in mijn rug is total verdwenen en ik voel geen functionele beperkijngen meer. Chiropractie werkt bij mij nu vooral preventief ". Verder: "vind ik Chiropractie Brussee goed omdat ze zijn gespecialisserd in sporters, makkelijk te bereiken en men kan vaak op korte termijn terecht. "Mocht ik een chiropractor kiezen dan zou ik weer voor chiropractie Brussee kiezen vanwege de ervaring met sporters. " Gewone" chiropraktoren missen volgens mij een stuk voorstellingsvermogen om aan te voelen hoe ik met mijn sport en lijf om ga".

top pagina

 

Niels van Lier (29-5-1994) - handbal

NielsvanLier2Niels van Lier vindt handbal het leukste wat er is: uitdagend, snel, dynamisch en gezond. Hij speelt in de A1 bij HV Quintus en bij Jong Oranje, traint 6 keer per week, speelde al 7 NK's, werd een keer kampioen, deed mee aan 7 jeugdinterlands en werd 2e bij de EK-kwalificatie 2012 met Jong Oranje. Niels gaat voor het hoogst haalbare: eredivisie of zelfs buitenland. De eredivisie hoopt hij binnen 2,5 jaar te bereiken. Blessures en studie zijn mogelijke dwarsliggers: hij was er dit jaar 12 weken uit met een enkelblessure.

Over chiropractie zegt Niels: "Chiropractie brengt m'n lichaam af en toe weer op orde en haalt de spanning uit mijn rug en nek. Tijdens een intensieve groeiperiode 1,5 jaar geleden, kreeg ik veel last van m'n rug en knieën. Ik liep bij de fysio, maar niks hielp tot ze me doorverwezen naar Chiropractie Brussee. Die vond scheefstand in mijn bekken, waardoor m'n houding verkeerd was en ik verkeerd liep. M'n knie ving alle klappen op. Dat is nu opgelost."

"Chiropractie Brussee is een erg goede praktijk. Je word er goed geholpen en Brussee heeft verstand van wat hij doet. Het kraken is bovendien ontspannend. Ik raad mensen met rugklachten aan om bij Brussee langs te gaan."

Niels is te volgen op twitter.com/#!/nielss94

top pagina

 

Tony Mauritz (19-07-1992) - atletiek

TonyMauritzTony Mauritz is een jonge veelbelovende hardloper van de Haagsche Lex-groep. De wil zichzelf te verbeteren en het maximale uit zijn talent te halen drijft hem. Hij werd al Nederlands kampioen op de estafette 4x1500 meter en loopt een snelle 800 en 1500 meter. Rond 2016 wil hij meedraaien met de Nederlandse top en deelnemen aan internationale toernooien voor senioren. Blessures vormen de grootste bedreiging.

Over chiropractie zegt Tony: "Chiropractie kan me helpen door regelmatig te controleren of mijn lichaam fysiek nog goed in elkaar steekt. Ik kwam er op aanraden van mijn trainer Lex van Eck van der Sluijs met een blessure, die andere specialisten niet konden verhelpen."

"Chiropractor Brussee bekeek mijn sportieve achtergrond en trainingsintensiteit en behandelde me om de paar weken tot ik van mijn blessure af was. Nu blijf ik komen ter preventie van nieuwe blessures."

"Ik kan andere sporters deze praktijk aanraden, al is het alleen al ter preventie van blessures. Het contact met de chiropractor heb ik altijd leuk en informeel gevonden. Hij toont veel interesse in de ambitie en de prestaties van de sporter." Neem ook een kijkje op www.lexgroep.nl

www.lexgroep.nl

top pagina

 

Elebert Noordam (29-2-1964) - atletiek 

ElebertHalveMarRdam2

Nadat Elebert jarenlang als 1500 meter loper vele competitiewedstrijden voor Ilion had gelopen, kwam daar tien jaar geleden een einde aan door blessureleed. In 2006 gooide Elebert het roer radicaal om. Hij sloot zich aan bij de Lexgroep Den Haag (www.lexgroep.nl) en ging marathons lopen. In 2008 liep hij in Berlijn een PR van 2.38.25. Daarmee behoort hij tot de betere lopers in Nederland in zijn klasse, M45.

Over chiropractie zegt Elebert

“Ik wilde nog een keer vlammen op de 1500 meter op het NK en dacht te kunnen trainen als vroeger. Het  gevolg was een ernstige blessure aan mijn heup. Verschillende behandelmethoden bleken niet afdoende te helpen. Uiteindelijk kwam door chiropractie alles weer onder controle en werd ik mij meer bewust van mijn mogelijkheden. Op mijn leeftijd is het belangrijk om fit te blijven door regelmaat, geleidelijkheid en goed luisteren naar mijn lichaam. Nu alles weer goed staat, kom ik periodiek voor een onderhoudsbeurt. Voorkomen is beter dan genezen.”

 top pagina

Rikkert Suijkerland (13-10-1983) - badminton

DutchOpen2008 RikkertVolgens Rikkert is badminton de ultieme sport: het vergt snelheid, conditie, techniek, tactiek en mentale inspanning. Hij werd verschillende keren Nederlands Kampioen en bekerwinnaar. Nu zet hij zich vooral in voor de nieuwe generatie talenten van club Van Zundert Velo in Wateringen. Om iets te bereiken moeten je fysiek in orde blijven, aldus Rikkert. Zelf kwam hij via via bij Chiropractie Brussee terecht.

Over chiropractie zegt Rikkert: "Dat Brussee speciale aandacht had voor (top)sporters sprak me aan. Het beviel direct goed! De afgelopen jaren heeft chiropractie er voor mij aan bijgedragen fit te blijven. De behandeling start altijd met even checken hoe de zaken erbij staan en dat bepaalt het vervolg. Als het beeld duidelijk is wordt een en ander recht gezet. Regelmatige controle helpt me vol te kunnen blijven gaan. Ik kan het andere sporters aanraden."

Volg Rikkert op twitter.com/#!/@RikkertS

top pagina

 

Siem van der Valk (30-10-1966) - tafeltennis

NK 2007 3 SiemvdValkTafeltennisser Siem van der Valk kent het klappen van de zweep. Hij speelde 15 jaar eredivisie, bereikte twee keer de bekerfinale en speelde drie keer Europa cup. De fysieke en mentale uitdaging van tafeltennis, iedere bal is anders qua snelheid en effect, fascineert hem. Siem zou zijn vereniging de Salamanders via zelfopgeleide jeugd graag weer eredivisie zien spelen.

Over chiropractie zegt Siem: "Ik had rugklachten. Sportfysiotherapie hielp na verloop van tijd niet meer en mijn sportfysiotherapeut beval Chiropractie Brussee aan. Chiropractie gaf me de laatste jaren van mijn carriere kans om nog op niveau te spelen. Na een behandeling of 5 kon ik weer voorzichtig beginnen met trainen. Ik zou zeker weer voor de praktijk kiezen, omdat ik tot nog toe goed geholpen ben, waardoor ik nu redelijk normaal kan sporten."

Meer informatie over De Salamanders op vanmaren.tk/salamanders2/

top pagina

 

Manouk Gijsman (29-9-1992) - kunstschaatsen

manouk preziDe reden dat Manouk aan kunstschaatsen deed was de continue uitdaging iets nieuws te leren. Een goede schaatstechniek is zo complex dat het het nooit saai wordt. Het allerfijnste was de kick bij het uitvoeren van een nieuw element, zoals een sprong. En ze kon het goed: Nederlands kampioen bij de novice (t/m 16 jaar), de junioren (t/m 18 jaar) en de senioren, en een finaleplaats op de WK en EK. In 2012 had ze nog steeds Olympische aspiraties voor 2014 met daarnaast een nog beter resultaat op de WK en EK. Echter de druk van haar studie en zware trainingen gingen uiteindelijk niet meer samen. In 2012 besloot Manouk een punt achter haar succesvolle kunstschaatscarriere te zetten.

Over chiropractie zegt Manouk: "Chiropractie hielp me bij blessures. Via de vroegere bondscoach Neil Carpenter kwam ik bij Chiropractie Brussee. Ik kreeg een harde massage, die pijnlijk was, maar waarna de pijn van de blessure veel minder werd. Om blessures te voorkomen,, kwam ik destijds 1 keer in de maand of 2 maanden langs om al mijn gewrichten, mijn coordinatie en spierspanning te laten checken."  Dit heeft mij destijds goed geholpen.

Voor meer informatie over haar afscheid verwijzen wij u naar haar website: www.manoukgijsman.nl

top pagina

 

 

Aaron Deckers (02-11-1988) - wielrennen

AaronDeckersWat Aaron Deckers fascineert aan wielrennen is de fysieke intensiteit gecombineerd met de tactische kant. Aaron won een etappe en de groene trui bij de ronde van Hongarije 2008, maar kampt nu met een hardnekkige blessure. Hoewel die ondanks alle hulp nog niet is opgelost, hoopt hij in 2013 weer terug op niveau te zijn.

Over chiropractie zegt Aaron: "Ik ontdekte dat chiropractie belangrijk is voor sporters. Zeker in een sport als wielrennen met valpartijen, waarin het lichaam steeds terug in positie moet komen. Ik heb dankzij Brussee in Italië bij Dhr. Meersseman gezien hoeveel topwielrenners, voetballers en andere sporters gebruik maken van chiropractie."

"Helaas kwam ik pas na 2,5 jaar blessureleed en 2 operaties bij Brussee. Ik koos hem vanwege zijn samenwerking met Meersseman, bekend door zijn werk bij AC Milan. Ik had meteen een goed gevoel. Brussee deed eerst een uitgebreid onderzoek, zowel lichamelijk als van mijn voorgeschiedenis. Toen de behandelingen vervolgens niet afdoende hielpen sprak hij zijn netwerk aan."

Mijn blessure is helaas nog steeds niet verholpen. Ben inmiddels bij diverse top-behandelaars geweest, maar dit mocht nog niet baten. Toch zou ik andere sporters adviseren vroegtijdig naar chiropractor Brussee te gaan. Zoals sporters alles doen voor goede prestaties, zo doen ze hier alles om sporters weer fit te krijgen. Chiropractie, zoals hier bedreven, zorgt voor betere prestatiemogelijkheden."

Je kunt Aaron volgen op twitter.com/aarondeckers

top pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign