wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro1

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden behandeling door erkende chiropractoren gedeeltelijk of volledig in de aanvullende pakketten. U heeft meestal geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandelend chiropractor dient echter wel lid te zijn van een erkende vereniging, zoals de NCA. In onze praktijk wordt u behandeld door erkende chiropractoren, die staan geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en lid zijn van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden en vergoedingen.

Hier vindt u het actuele vergoedingenoverzicht: Chiropractie vergoeding .

Verwijzing nodig?

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is geen verwijzing van een regulier arts nodig. Uw chiropractor vraagt niet om een verwijzing maar zal indien nodig met uw toestemming ruggespraak houden met uw behandelend arts.

AngloEUCollegeChiropractie kun je niet in Nederland studeren. Erkende opleidingen zitten onder andere in Engeland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Amerika en Canada. De studie vereist een vooropleiding van VWO met exacte vakken of afgeronde HBO opleiding. Het is een vijfjarige universitaire Masters opleiding gevolgd door een stagejaar in een erkende chiropractiepraktijk in eigen land.

De chiropractoren van Chiropractie Wateringseveld hebben allen gestudeerd aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC) aan Bournemouth University in Engeland.

Heeft u interesse in deze studie?

Kijk dan eens op de website van de NCA of surf naar een van de opleidingsinstituten, bijvoorbeeld in Engeland, Anglo-European College of Chiropractic.

De chiropractoren van Chiropractie Wateringseveld zijn officieel geregistreerd bij zowel de SCN als NCA. Het secretariaat voor de SCN en NCA wordt gevoerd door het Facilitair Bedrijf Chiropractie en is gelokaliseerd bij de NCA.

SCN

scn-logo

De Stichting Chiropractie Nederland (SCN) ziet toe op ondermeer de bewaking van de kwaliteit en nascholing van chiropractoren in heel Nederland. Chiropractoren die officieel zijn geregistreerd bij de SCN voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en zijn de zogenaamde erkende chiropractoren. Zij mogen het officiële label van de SCN dragen.

Stichting Chiropractie Nederland
Postbus 147
8500 AC Joure
Tel. 0513-416097
Fax. 0513-411270
www.stichtingchiropractie.nl

NCA

nca-logoDe Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is al jaren de beroepsvereniging voor chiropractie Nederland. Ongeveer 240 chiropractoren in Nederland zijn lid van deze beroepsvereniging. Alleen chiropractoren die voldoen aan de voorwaarden van de NCA kunnen zich erbij aansluiten. De NCA voldoet aan de eisen van de SCN en al haar leden zijn dan ook officieel geregistreerd.

Facilitair bureau NCA
Waagplein 4a
8501 BE Joure
Tel. 0513-412041
www.chiropractie.nl

Meer informatie over erkende chiropractoren in Nederland en over opleidingseisen is te verkrijgen via het facilitair bureau chiropractie van de NCA op telefoonnummer 0513-412041 of www.chiropractie.nl .

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign