wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro1

ouderen3518747XSOudere patiënten hebben dikwijls last van artrose (slijtage) en osteoporose (botontkalking). Dit gaat gepaard met speciale problematiek van het bewegingsapparaat. Daarnaast is er vaak sprake van meerdere aandoeningen, waarmee rekening moet worden gehouden bij de diagnostiek en behandeling.

Artrose en osteoporose

Er zijn speciale technieken ontwikkeld die uitermate geschikt zijn voor oudere patiënten met problemen van artrose of osteoporose. Ouderen hebben overwegend goed baat bij onze behandeling. De behandeling heeft hier niet tot doel om bijvoorbeeld de artrose of osteoporose te verhelpen, maar door een toename in mobiliteit wordt vaak voorkomen dat de neergaande spiraal wordt voortgezet. Binnen korte tijd kan men weer redelijk tot goed functioneren in het dagelijks leven. Uw chiropractor kan u hier goed over voorlichten.ouderen

PR foto Nine 2Ook kinderen kunnen terecht in onze praktijk. Door eventuele bewegingsstoornissen in de wervelkolom in een vroeg stadium te verhelpen kunnen problemen op latere leeftijd worden voorkomen. Juist voor kinderen in de groei is het belangrijk dat het lichaam zo min mogelijk beperkingen heeft.

Oorzaak van klachten

Klachten bij kinderen komen veelal voort uit een valpartij bij het leren lopen, het spelen, sporten, of bijvoorbeeld een slechte zithouding op school. Deze gebeurtenissen kunnen leiden tot het verstijven van de rugspieren waardoor een of meerdere wervelgewrichtjes minder goed gaan bewegen en gaan vastzitten. Uiteindelijk kan dit de zenuwfunctie uit dat deel van de wervelkolom belemmeren.

Er kunnen ook aangeboren afwijkingen zijn zoals scoliose. Vroegtijdige behandeling van scoliose kan problemen op latere leeftijd voorkomen.

Klachtenbeelden

Naast klachten aan de wervelkolom kunnen bewegingsstoornissen in de wervelkolom leiden tot problemen verderop in het lichaam. Klachten die wij veel bij kinderen zien en die baat kunnen hebben bij chiropractie zijn:
- Rug-en nekpijn
- Hoofdpijn
- Buikpijn
- Bedplassen
- Scoliose
- Onhandigheid of vallen (gebrek aan coördinatie)

Behandeling

Net als bij baby's bestaan er zachte behandeltechnieken voor kinderen.

Oorzaken van klachten bij baby's

BabyDSC00166Problemen bij baby's kunnen voortkomen uit een verkeerde ligging in de baarmoeder, een zware bevalling (tang of vacuumverlossing), of juist een te snelle bevalling. Een veelvoorkomend probleem is een complex syndroom van gewrichtsblokkades tussen de bovenste nekwervels en het achterhoofd, en dikwijls een irritatie tussen de schouderbladen. Dit kan leiden tot pijn of sterke voorkeurshoudingen en scheefgroei. Enigszins vastzittende wervels kunnen de zenuwvoorziening in de darmen beïnvloeden waardoor krampen of verstopping ontstaan.

Welke klachten behandelt de chiropractor?

BabyDSC00161Kenmerken van een baby met pijn: sterk gebalde vuistjes, snel schrikken, overstrekken van de rug en naar de oortjes of het achterhoofd grijpen. Klachtenbeelden die wij met regelmaat in onze praktijk zien bij baby's zijn:
- Overmatig huilen (huilbaby's)
- Darmkrampen
- Slaapproblemen
- Voorkeurshouding en scheefgroei
- Ongelijk bewegen
- Scheefstand voet
- Kiss-syndroom
- Controle na val

Behandeling van baby's

BabyDSC00164De chiropractische behandeling van baby's bestaat uit voorzichtige mobilisatie. In de praktijk gebeurt dit door met de wijsvinger of een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaatje heel lichte druk uit te oefenen op een wervel of bijvoorbeeld het achterhoofd. Gelukkig hebben baby's de neiging snel op de behandeling te reageren.

Risico's

Onderzoek heeft aangetoond dat chiropractische behandeling van baby's erg veilig is. De toegepaste technieken zijn dan ook uiterst zacht. Wel kan het zijn dat de te behandelen plek gevoelig is voor aanraking door de aanwezige bewegingsbeperking. Regelmatig horen wij dat baby's na de behandeling heel diep slapen.

Sport Kenneth van HolsteijnVoor het goed beoefenen van een sport wordt veel van het lichaam gevraagd. Iedere beperking, hoe klein ook, kan de prestaties doen verminderen of blessures in de hand werken. Sporters kenmerken zich door een grote gedrevenheid. Ze willen verder met hun sport en hun prestaties verbeteren zonder geplaagd te worden door blessures. Chiropractie Wateringseveld realiseert zich dit en heeft sport daarom tot een speciaal aandachtsgebied gemaakt..

Samenwerkingen

Om de sporters zo goed mogelijk van dienst te zijn werkt Chiropractie Wateringseveld samen met sportartsen uit het MC Haaglanden, het Olympisch Netwerk Regio Den Haag cq. Regio Steunpunt Talent en Topsport, gespecialiseerde sportfysiotherapeuten. Bovendien hebben onze chiropractoren speciale nascholing gehad op het gebied van sport-chiropractie en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie (NVSC) van de NCA, onderdeel van de International Federation of Sports Chiropractic.

Wat kan chiropractie doen?

Chiropractie kan sporters op twee manieren helpen. Ten eerste door sportblessures te behandelen, ten tweede door het lichaam tot betere prestaties te brengen door het voorkomen van blessures en optimaliseren van het zenuwstelsel.

> Sportblessures

> Prestatieniveau

> Volg sporters

 

 

Ons team bestaat uit 3 chiropractoren. Lees meer door op de desbetreffende naam te klikken.

 > Wim Brussee     ,                                                             

> Liesbeth de Hoop

> Tamar Bakker

Home Brussee

 

Aan de balie werken drie part-time balie-assistentes: Jeannet, Anita en Liesbeth. Zij kunnen u voorzien van informatie en een afspraak plannen.  Kijk hiervoor onder " behandeling " bij het submenu  "afspraak maken".

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign