wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro1

Hieronder vindt u reacties van patiënten die in de loop van de tijd aan ons zijn gegeven. De verhalen geven u hopelijk inzicht in wat chiropractie ook voor u kan doen. Misschien herkent u uw eigen verhaal erin. De reacties worden zoveel mogelijk letterlijk overgenomen.

Ronald v.d. Lugt, 47 jaar, hernia

Voor ik werd behandeld had ik veel pijnklachten aan been en bil i.v.m. een hernia. Inmiddels ben ik zo goed als verlost van de klachten. Voor mij is het duidelijk dat het resultaat heeft.

Grace Jansen, spannings hoofdpijn

Door de spanningshoofdpijnen ging bewegen en slapen moeizaam. Ik voelde mij ook erg moe. Na de eerste behandeling was de hoofdpijn meteen al een stuk minder. Slapen heb ik vanaf dat moment al veel beter en meer gedaan. Ik voelde mij fit. De behandelingen worden steeds duidelijk uitgelegd en samen met chiropractor Liesbeth kijken we wat goed voelt.

Priscilla Rauws, 37 jaar, rugpijn

Voor ik hier kwam was ik 20 keer bij een rugschool geweest, daarna 16 keer door een fysiotherapeut behandeld, maar ik bleef last houden van de pijn. Toen wist ik niet meer wat ik moest doen. Uiteindelijk bij chiropractor Imke terecht gekomen en na 4 behandelingen ging het al stukken beter! Echt blij dat ik hier naartoe ben gegaan omdat het echt helpt. Ik zou veel mensen het advies geven om te gaan.

Mw C. Huijsman-Midden, 75 jaar, loopproblemen

Ik ben naar Chiropractie Wateringseveld gegaan omdat ik geen lange afstanden meer kon lopen, had altijd last van rug en benen. Heb vele malen fysiotherapie en ruggenschool behandelingen gehad, maar niets hielp. Ik was echt sceptisch weer een andere therapie, maar na 2 behandelingen ging het steeds beter. Na 8 behandelingen kon ik weer langer lopen zonder pijn in rug en benen. Ik reed in een scootmobiel en heb deze verkocht omdat ik hem niet meer nodig heb. Het heeft mij zo goed geholpen dat ik iedereen aanraad om in een intake gesprek de mogelijkheden te bespreken. Gewoon doen! Niet geschoten is altijd mis.

De heer MB, loopproblemen

Toen ik werd geadviseerd om met een stok te gaan lopen ben ik bij Chiropractie Wateringseveld onder behandeling gekomen. Ik zou mijn chiropractor wel willen zoenen, want ik loop weer als een kievit! Chiropractie is een aanrader, omdat het een natuurlijke behandeling is, waardoor operatie overbodig wordt (red. In dit specifieke geval).

De heer GS, nekhernia

Voordat ik bij Chiropractie Wateringseveld onder behandeling kwam ging het niet zo goed, want ik kampte met een nekhernia en een scheve wervel. Nu ik ben behandeld gaat het goed, vooral met mijn nekwervel. Sinds de behandelingen heb ik geen hoofdpijn meer (is een wonder). Ik zou chiropractie aanraden, omdat ik na veel fysiotherapie nu wel van mijn klachten ben afgekomen.

Mevrouw HB, nekpijn

Mijn klachten toen ik bij Chiropractie Wateringseveld onder behandeling kwam bestonden uit heel veel pijn in mijn nek aan de linker zijde. Nu ik ben behandeld gaat het veel beter. Het gaat zo goed dat ik na 2 jaar weer achter mijn spinnenwiel kan zitten zonder pijn in nek en rug. Ik raad mensen aan op tijd naar een chiropractor te gaan. Er is veel aan te doen. Als ik het had geweten, dan was ik niet geopereerd aan een hernia. (meer info hernia)

Mw van B, 54 jaar, hernia

In 2001 ging het niet goed met mij vanwege een hernia. Ik kreeg het advies van een specialist dat ik enkel en alleen zou genezen na een operatie, maar ik wilde geen operatie, teveel risico. Toen kwam gelukkig Wim Brussee op ons pad en na ongeveer 16 behandelingen en begeleiding met oefeningen ben ik 'De Koningin' te rijk, want ik functioneer goed. Waarom ik chiropractie zou aanraden? Omdat het voor mij fantastisch is geweest, maar je dient ook zelf mee te werken en bewegen, niet na een behandeling denken: 'zo ik ga zitten en ik ben behandeld, dus de pijn dient over te gaan'. (meer info hernia)

Mw A, 56 jaar, ernstige rugklachten

Voordat ik bij Chiropractie Wateringseveld werd behandeld had ik veelvuldig rugklachten en daardoor belemmering met lopen en bewegen. Tevens al jaren last van onrustige benen. De onrustige benen waren snel verholpen na behandeling. De andere klachten namen wat meer tijd in beslag, maar de kwaliteit van mijn leven is aanzienlijk verbeterd, zo niet op een bewegelijk niveau gekomen. Voorkomen is beter dan genezen. Twee keer per jaar of meer bezoek ik de chiropractor, daardoor blijf ik goed in beweging. Of het nu om een behandeling of om een bewegingsadvies gaat, Chiropractie Wateringseveld is voor mij het juiste adres. (meer info lage rugpijn)

Dhr A, 59 jaar, RSI klachten

Ik had last van RSI klachten en van de nek en rug en werd door de huisarts doorverwezen naar Chiropractie Wateringseveld. De RSI klacht was vrij snel verholpen. Wel werd een aandoening aan de spieren geconstateerd, waarna ik werd doorverwezen naar de neuroloog. Chiropractie biedt zeer snel resultaat bij klachten/blessures aan rug, arm, nek, knie enz.. Regelmatig bezoek waarborgt betere kwaliteit van leven en bewegen. (meer info RSI)

Dhr SD, 28 jaar, wielrenner met spierkrampen

Tijdens het wielrennen had ik regelmatig last van hevige spierkrampen in mijn zijde. Nu ik ben behandeld bij Chiropractie Wateringseveld gaat het erg goed! Ik ben nu in staat alles volledig te belasten en ben er door de oefeningen, die ik moest doen ook sterker uitgekomen. Door goede specialistische begeleiding wordt je lichaam geholpen om de juiste houding aan te nemen, waardoor klachten verdwijnen. (meer info sporters)

Mw vd K, 49 jaar, veel pijn verspreid over het lichaam

Voordat ik werd behandeld had ik veel pijn in rug, schouders, polsen, heupen, knieën, lies en voeten. Het gaat nu, nu ik ben behandeld, stukken beter en ik functioneer veel beter.

Mw NDB, 39 jaar, moest spierverslappers gebruiken

Het ging heel erg slecht met mij voordat ik hier werd behandeld. Waardoor ik veel spierverslappers moest gebruiken. Nu ik ben behandeld ben ik van de pijn af, kan weer normaal lopen en bewegen. Ben ook van de pijnstillers af. Waarom ik chiropractie zou aanraden? Je bent onder natuurlijke genezing er beter van af (behalve voor extreme gevallen niet). Je leert ook beter met je lichaam omgaan.

Mw LGvV, 44 jaar, pijnklachten

Ik had redelijk veel pijnklachten en gebruikte pijnmedicatie voordat ik hier kwam. Nu ik ben behandeld gaat het prima en gebruik geen/nauwelijks pijnmedicatie. Met relatief een weinig intensieve behandeling een zeer plezierig resultaat.

Dhr PJT, 50 jaar, bezocht pijnpoli voor rugpijn

Hierbij het verhaal waarom ik chiropractie heb laten doen op mijn rug. In 1986 begon ik last van mijn rug te krijgen. Ik had als werk graafwerk, dus ik dacht dat ik 'een spier verrekt' had. Naarmate de weken verstreken werd de rugpijn steeds erger. Naar de huisarts, die schreef pijnstillers voor en spierverslappers. Dit ingenomen, een paar weken, het hielp niet. Weer zwaardere pijnstillers gekregen, ook deze hielpen niet. Kon niet meer bewegen van de rugpijn. Advies 'blijf een paar weken op bed liggen en gun je rug rust'. Ook mijn bedrijfsarts kwam kijken wat er aan de hand was en stelde zich in verbinding met de huisarts. De week daarop belde de bedrijfsarts mij en adviseerde mij een afspraak bij het St. Radboud ziekenhuis te maken. Verder raadde hij aan een stalen plaat in mijn rug te laten zetten en daarna een verklaring voor de WAO te tekenen. Dat deed ik niet en ik ging weer naar de huisarts. Deze verwees mij door naar een fysiotherapeut om massage te geven tegen de pijn. Dit heeft 10 jaar geduurd, 4 maal per week, het hielp soms. De pijn was niet weg te krijgen. Weer terug naar de huisarts. Deze verwees mij nu door naar een neuroloog in Delft. Na een MRI en een CT scan kon hij niets aan mijn rug ontdekken, hij stuurde mij door naar de pijn poli. Daar werden totaal acht zenuwbanen doorgebrand om zo de pijn te laten verdwijnen. Dit lukte niet, pijn bleef, de neuroloog zei helaas u moet er maar mee leren leven. Dit ging niet, liep al met twee krukken om mij nog enigszins voort te kunnen bewegen. Kreeg nu morfine van de huisarts om de pijn te blokkeren. Er werd niet bij vermeld dat je zo ziek als een hond wordt als je met morfine begint. Tenslotte stuurde de huisarts mij naar chiropractor Wim Brussee. Deze vroeg om foto's van het ziekenhuis en zag wel wat er mis was aan mijn rug. Hij vertelde mij dat als hij na vier weken behandelen geen resultaat zou hebben, hij er dan mee zou stoppen. Het had echter wel resultaat! Na de tweede keer voelde ik verbetering in mijn rug. Doordat het plots beter met mij ging bleef ik uit de WAO, die door de baas was aangevraagd. Na diverse behandelingen kon ik weer zonder krukken en zonder rugpijn normaal lopen. Maar wat heel belangrijk is: luister goed en volg het advies van de chiropractor op. Ook ik stopte te vroeg, dacht dat het over was, waarom doorgaan? De pijn kwam weer terug, had ik toch maar geluisterd naar de chiropractor. Nu, anderhalf jaar later is mijn rugkwaal geheel genezen dankzij Wim Brussee. Nu heb ik zelfs een volkstuin, die ik geheel zelfstandig kan onderhouden. Daarom vertel ik dit verhaal, zodat mensen die dezelfde ervaring hebben als ik eens een chiropractor opzoeken, heus het helpt echt, en het doet geen zeer, is alleen een beetje vervelend. Ook dat went. De pijn is erger. (zie lage rugpijn)

Waarom?

Onze praktijk werkt samen met een uitgebreid netwerk aan hulpverleners. Het is onze ervaring dat dit bijdraagt aan een efficiënte en klantgerichte patiëntenzorg. Samenwerking vereist respect voor andere disciplines, het onderkennen van de eigen grenzen, goede kennis van de deskundigheid van anderen en een goede communicatie.

Met wie?

Wij hebben goede ervaringen met de lokale huisartsen, cesar oefentherapeuten, (sport-)fysiotherapeuten en bijvoorbeeld anesthesisten van de pijnpoli. Uniek van Chiropractie Wateringseveld is bovendien een samenwerkingsverband met de sportartsen van MC Haaglanden en het Olympisch Netwerk Regio Den Haag cq. Regio Steunpunt Talent en Topsport (zie pagina 'Sporters').

Voorbeelden

Er kan op vele manieren worden samengewerkt. Een aantal voorbeelden van frequente samenwerking met andere disciplines staan hieronder vermeld:

Materiaal opvragen bij ziekenhuis: het is in onze praktijk zeer gebruikelijk om reeds gemaakte röntgenfoto's of scans op te vragen bij het ziekenhuis (uiteraard met toestemming van de patiënt). De patiënt mag ook vóór het eerste consult zelf zijn medische gegevens bij de huisarts of het ziekenhuis aanvragen. Met de aangevraagde gegevens kan de chiropractor direct na het onderzoek een diagnose stellen. Dit versnelt het proces en maakt dat wij direct aan het werk kunnen.

Aanvullend onderzoek aanvragen: indien nodig zal nieuw beeldmateriaal worden aangevraagd via de behandelend arts.

Verwijzen artsen: het komt voor dat op het beeldmateriaal aanwijzingen voor pathologie worden gevonden. Er zal dan worden doorverwezen of terugverwezen naar de behandelend arts onder begeleiding van een brief.

Verwijzen therapeuten: Vooral voor de stabilisatie fase verwijzen wij naar oefentherapeuten en (sport-) fysiotherapeuten met een gespecialiseerd advies dat aansluit bij de chiropractische behandeling.

Overleg en Patiëntoverdracht: Soms vindt mondeling overleg over patiënten plaats met huisarts, specialist of sportarts. Patiëntbesprekingen en refereeravonden bij de sportartsen in het Antoniushove worden bijgewoond en behandeling van patiënten aldaar wordt desgevraagd van advies voorzien.

Liesbeth de Hoop

portret liesbethLiesbeth de Hoop is sinds 2008 werkzaam in de praktijk. Begin 2000 startte zij als chiropractor in een praktijk in Staphorst. In die praktijk heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van de behandeling van babies, kinderen en zwangere vrouwen. Dit specialisme heeft ze meegenomen naar de praktijk in het Wateringseveld. Ze volgt nog steeds nascholing op dit gebied om haar kennis bij te houden en uit te breiden.

Haar uitdaging is dit specialisme ook in deze regio op de kaart te zetten. Er zijn inmiddels werkrelaties opgebouwd met verloskundigen, kinderfysiotherapeuten, caesar oefentherapeuten en kinderartsen. We hebben de laatste jaren veel informatieavonden gegeven en mocht u geintresseerd zijn of vragen hebben dan kunt u ons altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Specialisaties: kinder-chiropractie (paediatrics) en de behandeling van zwangere vrouwen

 

De praktijk is gevestigd in nieuwbouwwijk het Wateringseveld in Den Haag.

Visie

In onze praktijk staat de gezondheid en het welbevinden van patiënten centraal. Wij vinden het belangrijk dat de behandeling zorgvuldig op u wordt afgestemd en wordt voorzien van een duidelijke en eerlijke uitleg. Wij willen het beste resultaat voor u. Het is ons streven dat u er zich goed bij voelt.

Ons doel

Ons doel hangt samen met de filosofie dat een goed bewegende wervelkolom essentieel is voor een goede gezondheid en optimale lichamelijke (sport) prestaties. Ons doel is het optimaliseren van uw gezondheid. Wij doen dit door bewegingsstoornissen in uw wervelkolom en andere gewrichten op te heffen met behulp van hoog kwalitatieve chiropractische zorg.

Kwaliteitswaarborg

Om de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg te leveren stellen wij hoge eisen aan de opleiding en ervaring van de chiropractoren. Ze hebben allen een 5-jarige opleiding genoten aan een erkende universiteit, zijn officieel geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA).

 

nca-logo        scn-logo

 

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign