wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro1

Het vervolgconsult

Tijdens een vervolgconsult herhaalt de chiropractor verschillende testen uit het eerste onderzoek om te evalueren of er vooruitgang is geboekt. Daarna begint de behandeling, die is afgestemd op uw klacht en lichaam en is dus voor iedereen weer anders. Vervolgconsulten duren ongeveer15 minuten. Voor meer informatie over het behandeltraject volg de link naar behandelfases.

Behandeltechnieken

In tegenstelling tot wat in de wandelgangen vaak wordt beweerd is chiropractie geen harde behandeltechniek. De meeste patiënten ervaren de behandeling zelfs als geheel pijnloos! Behandeltechnieken van de chiropractor variëren van spierrektechnieken, een "manipulatie" (zie kader) tot het geven van subtiele impulsen met behulp van apparatuur of een speciale behandelbank. Doordat chiropractoren veel verschillende technieken in huis hebben, behandelen ze patiënten in alle leeftijdscategoriën: van (huil)baby's tot aan ouderen (zie speciale patiëntgroepen).

Verschil met andere therapieën

Chiropractie is niet hetzelfde als manuele therapie, fysiotherapie, osteopathie of Sickenz therapie. 

Multidisciplinaire aanpak

Voor herstel van zowel acute als chronische klachten is het soms nodig dat er naast de chiropractische behandeling verdere oefeningen of aanpassingen nodig zijn. In verband met de fysiotherapeutische achtergrond van onze chiropractoren is er ruimschoots ervaring in oefenschema's voor post-operatieve hernia patiënten, rugpatiënten, arm-en beenklachten en voor specifieke sportblessures. De chiropractoren weten daardoor dat bij veel patiënten eenvoudige adviezen afdoende zijn voor herstel, maar dat voor een deel van de patiënten gespecialiseerde begeleiding nodig is door bijvoorbeeld een fysiotherapeut of houdingstherapeut. Ook kan het nodig zijn dat de werkplek wordt aangepast via een ergotherapeut of arbodienst (zie samenwerking).

Samenwerking

In onze praktijk werken wij graag met een uitgebreid samenwerkingsnetwerk. Het is onze ervaring dat dit bijdraagt aan een efficiënte en klantgerichte patiëntenzorg. Zo zijn er goede ervaringen met de samenwerking met huisartsen, cesar oefentherapeuten, (sport) fysiotherapeuten en bijvoorbeeld anesthesisten van een pijnpoli. Uniek van Chiropractie Brussee is bovendien een samenwerkingsverband met de sportartsen van MC Haaglanden en het Olympisch Netwerk Regio Den Haag cq. Regio Steunpunt Talent en Topsport (zie Sporters). Meer over samenwerking vindt u op pagina samenwerkingen.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign