wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro2

scn-logoChiropractie is in Nederland een relatieve nieuwkomer. De eerste chiropractor vestigde zich hier in 1968. Inmiddels zijn er iets meer dan 240 erkende chiropractoren werkzaam in Nederland. Dit is voor heel Nederland veel te weinig en de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) ziet dit aantal graag groeien. Ter vergelijking, in Amerika, waar chiropractie zijn oorsprong heeft, zijn ongeveer 70.000 chiropractoren werkzaam.

Erkenning

nca-logoDe Nederlandse overheid heeft chiropractie niet volledig erkend, maar gedoogt het wel. Chiropractie is daarom niet opgenomen in de wet BIG (Beroepen in de individuele gezondheidszorg) en valt onder de alternatieve geneeswijzen. Veel andere Europese landen hebben chiropractie wel volledig erkend.

Om de kwaliteit van chiropractoren in Nederland toch te waarborgen is de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) in het leven geroepen, waarbij de erkende chiropractoren staan geregistreerd. Bovendien hanteert de NCA al meer dan 40 jaar strenge richtlijnen waaraan deze chiropractoren moeten voldoen. Onze chiropractoren voldoen aan al deze eisen.

Bekendheid

Doordat in Nederland de huisartsen, specialisten en fysiotherapeuten nog niet erg bekend zijn met chiropractie hebben ze soms moeite patiënten naar een chiropractor te verwijzen. Hierdoor komen veel patiënten, vaak via-via, pas in een laat stadium bij een chiropractor terecht. Hoewel het beter is zo snel mogelijk naar een chiropractor te gaan is het nooit te laat! Ook in een later stadium blijkt chiropractie goede resultaten te boeken.

Vergoedingen

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden behandeling door erkende chiropractoren gedeeltelijk of volledig. De behandelend chiropractor dient echter wel lid te zijn van een erkende vereniging, zoals de NCA. Bezoek voor meer informatie over erkende chiropractoren de website van de NCA.

Verwijzing nodig?

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is in het algemeen geen verwijzing van een regulier arts nodig. Uw chiropractor vraagt niet om een verwijzing maar zal indien nodig met uw toestemming ruggespraak houden met uw behandelend arts.

Goed nieuws:

De zorgverzekeraars hebben voor 2018 de vergoedingen voor chiropractie vrijwel gelijk gehouden. Dat is bijzonder omdat de vergoedingen bij andere beroepsgroepen en medische ingrepen de laatste jaren alleen maar verlaagd werden. De kosten - baten verhouding voor chiropractie behandeling is blijkbaar steeds gunstig. Wat veel patiënten niet weten is dat de vergoeding voor chiropractie buiten het wettelijk eigen risico valt !! Dit betekent dat als u naar de chiropractor gaat, u niet eerst uw eigen risico op hoeft te maken!  De vergoeding gaat direct bij de eerste behandeling in.

Advies:

Wij adviseren u tijdig naar uw aanvullend pakket te kijken. Heeft u vragen, dan staan wij u graag te woord 070-3941157

 

 

.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign