wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

enkelChiropractie staat niet alleen bekend als een specialistische behandelvorm van lage rugklachten en nekklachten. Ook pijnklachten in de benen worden door de chiropractor behandeld.

Oorzaak

Pijnklachten in het been kunnen worden veroorzaakt door lokale overbelasting van pezen en spieren, een valpartij, een gewrichtsaandoening of bijvoorbeeld door een probleem in de lage rug. Zo zal een chiropractor tijdens het onderzoek niet alleen de gewrichten, pezen en spieren in het been willen onderzoeken maar zal hij ook een onderzoek uitvoeren van de lendenwervelkolom en het bekken.

Klachtenbeelden in onze praktijk

Klachten die we in de praktijk vaak tegenkomen zijn:
- Lies of hamstring blessure.
- Chronische peesaandoeningen rond de heup en lies (bijvoorbeeld psoas tendinitis, tendinitis m. tensor fascia latae).
- Artrose.
- Slijmbeursonstekingen, peesaandoeningen rond de knie (bijvoorbeeld adductor tendinitis).
- Peesaandoeningen rond de enkel (bijvoorbeeld peroneus tendinitis).
- Pijn en tintelingen met of zonder krachtsvermindering in het bovenbeen, onderbeen of de voet (zoals bij hernia, ischias,  double crush syndroom en het Maigne syndroom).
- Facetsyndroom.
- SI-probleem.

Wat kan de chiropractor doen?

De chiropractor zal tijdens het onderzoek bepalen of de oorzaak in het been ligt en/of in de lage rug of het bekken. De chiropractor maakt hiervoor gebruik van testen uit de orthopaedie, neurologie en natuurlijk chiropractie. Soms zal aanvullend onderzoek nodig zijn zoals het nemen van röntgen foto's. Indien nodig zal de klacht lokaal en/of in de wervelkolom worden behandeld.

Na de behandeling

Naast de behandeling worden vaak huiswerkoefeningen meegegeven, met soms daarbij ook hulpmiddelen zoals latex oefenbanden, zodat de patiënt thuis kan oefenen om de zwakke plekken te versterken. Onze praktijk werkt ook samen met gevestigde (sport) fysiotherapeuten en bijvoorbeeld cesar oefentherapeuten wanneer de houding en spieren verder moeten worden getraind (zie: samenwerking, sportartsen).

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie contact gerust onze praktijk: contactgegevens

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign