wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

Oorzaken van klachten bij baby's

BabyDSC00166Problemen bij baby's kunnen voortkomen uit een verkeerde ligging in de baarmoeder, een zware bevalling (tang of vacuumverlossing), of juist een te snelle bevalling. Een veelvoorkomend probleem is een complex syndroom van gewrichtsblokkades tussen de bovenste nekwervels en het achterhoofd, en dikwijls een irritatie tussen de schouderbladen. Dit kan leiden tot pijn of sterke voorkeurshoudingen en scheefgroei. Enigszins vastzittende wervels kunnen de zenuwvoorziening in de darmen beïnvloeden waardoor krampen of verstopping ontstaan.

Welke klachten behandelt de chiropractor?

BabyDSC00161Kenmerken van een baby met pijn: sterk gebalde vuistjes, snel schrikken, overstrekken van de rug en naar de oortjes of het achterhoofd grijpen. Klachtenbeelden die wij met regelmaat in onze praktijk zien bij baby's zijn:
- Overmatig huilen (huilbaby's)
- Darmkrampen
- Slaapproblemen
- Voorkeurshouding en scheefgroei
- Ongelijk bewegen
- Scheefstand voet
- Kiss-syndroom
- Controle na val

Behandeling van baby's

BabyDSC00164De chiropractische behandeling van baby's bestaat uit voorzichtige mobilisatie. In de praktijk gebeurt dit door met de wijsvinger of een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaatje heel lichte druk uit te oefenen op een wervel of bijvoorbeeld het achterhoofd. Gelukkig hebben baby's de neiging snel op de behandeling te reageren.

Risico's

Onderzoek heeft aangetoond dat chiropractische behandeling van baby's erg veilig is. De toegepaste technieken zijn dan ook uiterst zacht. Wel kan het zijn dat de te behandelen plek gevoelig is voor aanraking door de aanwezige bewegingsbeperking. Regelmatig horen wij dat baby's na de behandeling heel diep slapen.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign