wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

PR foto Nine 2Ook kinderen kunnen terecht in onze praktijk. Door eventuele bewegingsstoornissen in de wervelkolom in een vroeg stadium te verhelpen kunnen problemen op latere leeftijd worden voorkomen. Juist voor kinderen in de groei is het belangrijk dat het lichaam zo min mogelijk beperkingen heeft.

Oorzaak van klachten

Klachten bij kinderen komen veelal voort uit een valpartij bij het leren lopen, het spelen, sporten, of bijvoorbeeld een slechte zithouding op school. Deze gebeurtenissen kunnen leiden tot het verstijven van de rugspieren waardoor een of meerdere wervelgewrichtjes minder goed gaan bewegen en gaan vastzitten. Uiteindelijk kan dit de zenuwfunctie uit dat deel van de wervelkolom belemmeren.

Er kunnen ook aangeboren afwijkingen zijn zoals scoliose. Vroegtijdige behandeling van scoliose kan problemen op latere leeftijd voorkomen.

Klachtenbeelden

Naast klachten aan de wervelkolom kunnen bewegingsstoornissen in de wervelkolom leiden tot problemen verderop in het lichaam. Klachten die wij veel bij kinderen zien en die baat kunnen hebben bij chiropractie zijn:
- Rug-en nekpijn
- Hoofdpijn
- Buikpijn
- Bedplassen
- Scoliose
- Onhandigheid of vallen (gebrek aan coördinatie)

Behandeling

Net als bij baby's bestaan er zachte behandeltechnieken voor kinderen.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign