wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

Blessures

sportbles2290596XSBlessures in de sport ontstaan door valpartijen, overbelasting of bijvoorbeeld een misstap. De exacte aanleiding is niet altijd te achterhalen. De blessure belemmert het beoefenen van de sport en kan zelfs het dagelijkse functioneren beïnvloeden.

Waarom chiropractie?

Veel blessures zijn terug te voeren op een (vaak onopgemerkte) bewegingsstoornis in de wervelkolom of een ander gewricht. Door een slecht bewegend gewricht wordt de zenuwvoorziening cq. coördinatie van een bepaalde spiergroep verstoord, zodat de aansturing hiervan niet optimaal is en reflexen verminderen. De kans op blessures in het gebied rond die spiergroep neemt zo toe (blessure op afstand). Ook kan het zijn dat de blessure zelf bestaat uit klachten in de nek, rug of andere gewrichten door bijvoorbeeld een val. In beide gevallen heeft chiropractische behandeling zin. Wilt u meer lezen over de ervaring van chiropractie bij sporters zie: Volg de sporters

 

.

Wat kan uw chiropractor doen?

Sport Eefje KoeneDe chiropractor zal de klacht en omstandigheden nauwkeurig met u doornemen en op de plek van de blessure, maar eventueel ook elders, lichamelijk onderzoek verrichten. Het kan nodig zijn röntgenfoto's en scans op te vragen of nieuw te laten maken. De chiropractor is getraind in het herkennen van pathologieën (ziekte) en breuken op beeldmateriaal.

Uit het lichamelijk onderzoek en beeldmateriaal moet blijken of de klacht chiropractisch is te behandelen en waar de behandeling moet aangrijpen. Het kan zijn dat er lokaal (op de plek van de klacht) wordt behandeld, maar ook bijvoorbeeld in de rug of nek als de klachten voortvloeien uit een bewegingsstoornis in de wervelkolom.

Veelgeziene blessures in onze praktijk

Sport jeroen ras- Achillespees blessures
- Enkelverstuiking
- Heup-, knie-en enkelproblemen
- Tenniselleboog
- Schouder-en polsklachten
- Rugpijn
- Stijve nek

Nazorg

regiosteunpuntNa het behandelen van de oorzaak van de klacht is het belangrijk het lichaam weer in de juiste balans te krijgen om terugval te voorkomen. Dit gebeurt door oefening en gerichte training van spiergroepen in een bepaalde richting. In onze praktijk zijn hiervoor speciale oefenschema's ontwikkeld.

fics> Terug naar Sporters

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign