wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

sport2306582XSDit deel sluit volledig aan bij de basis van chiropractie die uitgaat van het principe dat een goed werkend zenuwstelsel essentieel is voor een goede gezondheid en voor goede lichamelijk prestaties op elk niveau (zie ook Wat is chiropractie?). Dit geldt voor topsporters, maar ook voor amateurs en recreanten.

Maximale functie

Als er ergens in de wervelkolom of gewrichten een (onopgemerkte) stremming zit kan dit de zenuwfunctie verstoren en de prestaties van het lichaamsdeel dat er door wordt aangestuurd verminderen. Dit kan gebeuren zonder dat er sprake is van een blessure of klachten en zonder een duidelijke aanleiding. Chiropractie spoort bewegingsstoornissen op en draagt zo bij aan het verbeteren van de gezondheid, de balans van het lichaam en de lichamelijke prestaties.

Wat kan chiropractie doen?

Sport Roy BruggelingEr zijn volgens ons twee redenen waarom een sportbeoefenaar zonder duidelijke klachten toch baat kan hebben bij chiropractie. Eén: bewegingsstoornissen worden opgespoord en verholpen waardoor het lichaam beter kan functioneren. Dit zal het prestatieniveau bevorderen. Twee: het vroegtijdig opsporen van (nog onopgemerkte) bewegingsstoornissen kan blessures en klachten in een later stadium voorkomen (zie preventie in behandelfases).

Bekende sporters en chiropractie

Er zijn vele bekende sporters die zich laten behandelen door een chiropractor, soms vlak voor een wedstrijd. Enkele voorbeelden hiervan:

sport Frans Greve- Tiger Woods
- Michael Jordan
- Renate Groenewold
- Jochum Uytdehaage
- Derrick Parra

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign