wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

Uitstraling in de armen of benen

HerniaBewegingsstoornissen in bepaalde delen van de wervelkolom kunnen uiteindelijk ontaarden in uitstralende pijn en tintelingen in de ledematen. Dit komt doordat de zenuw die langs het aangedane gebied loopt wordt bekneld. In een laat stadium kan hierbij zelfs krachtsverlies en verlies van reflexen optreden. Dit beeld is bekend van hernia's, waarbij de uitstulpende tussenwervelschijf op de zenuw drukt. Stoornissen hoog in de wervelkolom geven met name problemen in de armen en schouders. Stoornissen in de lage rug geven met name problemen in het been.

Andere gewrichten

Tintelingen in de handen of voeten hoeven niet altijd vanuit de rug te komen. Soms is er lokaal, bijvoorbeeld in de pols of enkel, iets aan de hand. De vele gewrichtjes in de handen en voeten kunnen door een val, verkeerde beweging of overbelasting 'scheef' komen te zitten waardoor de zenuwen die erlangs lopen geprikkeld raken. Dit geeft een doof, branderig of tintelend gevoel.

Wat kan uw chiropractor doen?

De chiropractor zal uw wervelkolom en andere gewrichten nauwkeurig onderzoeken en beoordelen of hier uw klachten uit voortkomen. Eventueel zal de chiropractor röntgenfoto's of scans opvragen of nieuw aanvragen. Afhankelijk van de aard, locatie en stadium van het probleem zal de chiropractor behandelen. Uw chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoeken en inschatten van de behandelmogelijkheden van dit soort aandoeningen. Zonodig zal u worden doorgestuurd.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign