wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

kite

- Worden de behandelingen vergoed?
- Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
- Zal mijn huisarts het ermee eens zijn dat ik zelf besluit naar een chiropractor te gaan?
- Hoe lang duurt een behandeling?
- Hoe lang duurt het voordat ik pijnvrij ben?
- Hoe vaak moet ik voor behandeling terugkomen?
- Wat is die 'klik' of 'krak' die ik hoor bij de behandeling?
- Zit er bij mij een zenuw klem, of is mijn tussenwervel eruit geschoven?

Worden de behandelingen vergoed?

De meeste ziektekostenverzekeraars hebben chiropractie in hun (aanvullend) pakket. Zie ook: http://www.chiropractievergoeding.nl/  Dikwijls wordt tussen de 50-100% van de kosten van een behandeling vergoed. U kunt zelf in uw polis of bij uw verzekeraar nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

top pagina

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, meestal is dit niet nodig. Er zijn slechts enkele verzekeraars in Nederland, die een verwijzing van de huisarts eisen. De meeste verzekeraars eisen alleen dat de behandelend chiropractor lid is van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) of geregistreerd is bij de Stichting Chiropractie Nederland. 'Chiropractie Wateringseveld' is lid van de NCA en staat geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland.

top pagina

Zal mijn huisarts het ermee eens zijn dat ik zelf besluit naar een chiropractor te gaan?

Steeds meer huisartsen erkennen chiropractie als een effectieve vorm van complementaire geneeskunde. Met andere woorden, het is een goede aanvulling op andere behandelvormen. Chiropractie Wateringseveld heeft sinds de start van de praktijk in 2001 veel huisartsen benaderd en geprobeerd de communicatie en samenwerking op gang te brengen. Huisartsen staan overwegend open voor verwijzing van patiënten naar onze praktijk. Men beschouwt chiropractie echter nog wel vaak als alternatief en verwijst de patiënt meestal pas nadat fysiotherapie of bijvoorbeeld manuele therapie niet heeft geholpen. In landen waar chiropractie erkend is ziet men dat patiënten ook in de acute fase direct naar een chiropractor wordt verwezen.

top pagina

Hoe lang duurt een behandeling?

Het eerste consult duurt ongeveer 3 kwartier. Vooraf aan dit consult wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst kunt ook downloaden http://bit.ly/2gVqqW2 Tijdens het eerste consult wordt u het hemd van het lijf gevraagd en wordt u lichamelijk onderzocht. Daarnaast wordt besloten of er aanvullend onderzoek (röntgenfoto's, bloed of urine) nodig is. Hiervoor is dan vaak de medewerking van een huisarts nodig. Tijdens het tweede bezoek legt de chiropractor uit wat de bevindingen zijn en wordt er een vervolg behandelplan besproken. Het tweede consult duurt ongeveer een half uur. Vervolgconsulten (3e en verder) duren meestal 15 minuten. Meer info behandeling.

top pagina

Hoe lang duurt het voordat ik pijnvrij ben?

Uw herstel hangt af van veel factoren. Uw type klacht, de tijd dat uw klacht al aanwezig is, uw persoonlijke conditie, levensstijl en uw inzet tijdens en tussen de behandelingen bepalen hoe snel u zult herstellen. Nadat uw klachten gaan afnemen zal de behandeling in stappen worden afgebouwd, maar nog wel voortgezet om het lichaam te stabiliseren. De ervaring leert dat veel patiënten anders snel terugvallen in hun oude patroon zodra ze zich beter voelen.

top pagina

Hoe vaak moet ik voor behandeling terugkomen?

Over het algemeen zijn 6 tot 8 behandelingen nodig om pijnvrij te worden. Daarna bouwt de chiropractor de behandeling af. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de gemaakte afspraken, in het begin vaak twee keer per week voor twee weken, daarna met afnemende frequentie. Bespreek dit met uw chiropractor, die u uit zal leggen hoe dit er voor u uitziet.

top pagina

Wat is die 'klik' of 'krak' die ik hoor bij de behandeling?

Zodra een stug gewricht op spanning komt te staan en met een snelle korte rek bewogen wordt, dan ontstaat er een drukverschil in het gewricht. Dit kan soms leiden tot de tijdelijke vorming van een gasbel in het gewricht. Als die vrijkomt is dit hoorbaar als een 'klik' of 'krak'. Dit geluid is overigens geen voorwaarde voor een geslaagde behandeling en is niet pijnlijk. Bij sommige patiënten en andere behandeltechnieken binnen de chiropractie komen deze geluiden nooit voor.

top pagina

Zit er bij mij een zenuw klem, of is mijn tussenwervel eruit geschoven?

Dit zijn veel voorkomende algemene termen uitspraken, die een grote hoeveelheid aan condities beschrijven. De chiropractor zal bij u een specifieke diagnose maken en zal exact vertellen wat er bij u aan de hand is.

top pagina

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign