wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro4

Volg ons op Facebook

faceb

Ons team bestaat uit twee chiropractoren:

 

Imke van Loon

Imke van Loon is sinds eind 2013 werkzaam in deze praktijk. Zij studeerde bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Na het behalen van haar (Bachelor-) diploma besloot zij een v-van loonvervolgstudie te volgen, waarbij de behandeling van pijnklachten centraal staat. Zij ging op zoek naar een studie die hieraan voldeed. Bij een oriëntatieronde langs verschillende behandelaars bleek de keuze snel gemaakt. Chiropractoren hadden in haar ogen de beste opleiding en de meeste behandeltechnieken in huis. Ze studeerde cum laude af aan de AECC in Engeland en heeft in haar laatste jaar naast de werkzaamheden als chiropractor ook een rugbyteam begeleid.
Na het afstuderen werkte zij 2 jaar in Venlo in een groot gezondheidscentrum. De samenwerking met andere behandelaars en specialisten vindt zij dan ook erg belangrijk. Verder is zij sinds 2012 actief in de PR-commissie van de beroepsvereniging van chiropractoren (NCA) en maakt zij zich sterk voor erkenning van chiropractie in Nederland.
Nu in de praktijk, haalt zij veel voldoening uit het vak. De meeste patiënten die bij de chiropractor komen hebben al een heel traject doorlopen. Vaak is er dan met chiropractische behandelingen toch nog snel resultaat te behalen en krijgen de mensen de kwaliteit van leven terug. Geweldig vindt zij dat. Ook de tijd die voor patiënten genomen wordt kan zij waarderen in dit vak. Communicatie is erg belangrijk, patiënten krijgen de tijd om hun verhaal te vertellen.

Specialisaties:  sport-chiropractie, dry needling. 

 

Liesbeth de Hoop

portret liesbethLiesbeth de Hoop is sinds 2008 werkzaam in de praktijk. Begin 2000 startte zij als chiropractor in een praktijk in Staphorst. In die praktijk heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van de behandeling van babies, kinderen en zwangere vrouwen. Dit specialisme heeft ze meegenomen naar de praktijk in het Wateringseveld. Ze volgt nog steeds nascholing op dit gebied om haar kennis bij te houden en uit te breiden.

Haar uitdaging is dit specialisme ook in deze regio op de kaart te zetten. Er zijn inmiddels werkrelaties opgebouwd met verloskundigen, kinderfysiotherapeuten, caesar oefentherapeuten en kinderartsen. We hebben de laatste jaren veel informatieavonden gegeven en mocht u geintresseerd zijn of vragen hebben dan kunt u ons altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Specialisaties: kinder-chiropractie (paediatrics) en de behandeling van zwangere vrouwen

 

Oprichter praktijk:

portret wimChiropractor Wim Brussee is oprichter van praktijk Chiropractie Wateringseveld (voormalig Chiropractie Brussee). In 1994 begon hij aan de studie chiropractie aan de AECC in Engeland na een tijd als fysiotherapeut en manueel therapeut te hebben gewerkt (1989 - 1993). De keuze chiropractie werd gevoed doordat hij zelf veel baat had bij chiropractische behandeling van een oude hardnekkige sportblessure uit de periode dat hij intensief wielrende. In 1997 studeerde hij cum laude af aan de "Anglo European College of Chiropractic" toen nog onderdeel van de Universiteit van Portsmouth (tegenwoordig Universiteit van Bournemouth).

Beroepsmatig raakte hij geïnteresseerd in dit specialistische vakgebied vanwege de diepgaande kennis, uitgebreide behandeltechnieken en opvallende resultaten. Sinds de afronding van zijn studie heeft hij in diverse praktijken in Den Haag, Heemstede en Zeist als chiropractor gewerkt. Op 2 april 2001 heeft hij uiteindelijk zijn eigen praktijk in het Wateringseveld in Den Haag geopend. Hij oefent zijn vak met veel plezier uit, maar is pas echt tevreden als het goed gaat met de patiënten. In 2007 richtte hij een vereniging op voor sportchiropractie in Nederland: de Nederlandse Vereniging voor Sportchiropractie (NVSC). In 2013 stopte hij als voorzitter , maar bleef wel lid van deze vereniging.

Eind 2014 is collega Wim Brussee gestopt als behandelaar in het Wateringseveld. In verband met de verhuizing van zijn gezin naar Brabant (Vught) was een combinatie van twee praktijken niet vol te houden. Chiropractor Brussee heeft het management overgedragen aan zijn collega Imke van Loon. Achter de schermen werkt hij samen met Imke van Loon aan de voortzetting van de praktijk.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign