wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro1

Ook kinderen kunnen te maken krijgen met lichamelijke klachten. Tijdens de groeiperiode kunnen er klachten ontstaan door rennen, vallen of door het dragen van een zware schooltas . Doorgaans herstellen kinderen snel als ze te maken krijgen met ongemak, als een klacht blijft aanhouden dan moet dit wel serieus genomen worden. Praktijkervaring leert dat kinderen vaak sneller opknappen dan volwassenen, na slechts enkele behandelingen is er al verbetering.

Oorzaken van klachten bij kinderen:
Kinderen kunnen in hun vroege leven al heel wat beperkingen opbouwen. Ze zijn vaak roekeloos; rennen, vallen en staan weer op. Misschien heeft uw kind een aangeboren standafwijking van de voet, het bekken of de wervelkolom. Ook blijkt uit onderzoek dat het dragen van zware schooltassen en een slechte houding in de klas ten grondslag ligt van allerlei klachten. Of uw kind was vroeger een huilbaby.
Een scheefstand door een van bovengenoemde oorzaken, heeft niet alleen gevolgen voor de onderrug maar ook voor de enkel, knie, heup, bovenrug en nek. Als dit langere tijd aanhoudt gaan wervels en andere gewrichten vastzitten. Dergelijke blokkades kunnen aanleiding geven tot (pijn)klachten.

Klachten die de chiropractor behandeld:

  • rug- en nekklachten
  • hoofdpijn
  • schouderklachten
  • scoliose
  • in enkele gevallen bedplassen


Passende zachte behandeling:
De chiropractor zal uw kind behandelen met zachte technieken passende bij de leeftijd van het kind behandelen. Het is niet pijnlijk en er zal duidelijk uitgelegd worden waarom er wat gebeurd.
Het doel van chiropractische behandeling is om de bewegelijkheid van de wervelkolom te verbeteren en functie te herstellen. Ook zal de chiropractor adviezen geven over de juiste lichaamshouding en schrijft eventueel oefeningen voor die de wervelkolom van uw kind gezond houden.
Het oplossen van klachten op jonge leeftijd zal de ontwikkeling stimuleren en de kans op vergelijkbare klachten in de toekomst sterk doen verminderen. Soms kan het zinvol zijn om eens per half of heel jaar de wervelkolom te laten controleren.

 

De voordelen van chiropractie voor uw kind:

  • Optimaliseert de functie van het zenuwstelsel
  • Ondersteunt bij de vorming van normale curvatures in de wervelkolom nodig voor beweging, balans, schok absorptie, een recht postuur en bescherming van zachtere structuren.
  • Bevorderd een correcte houding van de wervelkolom
  • Verminderd eventuele pijnklachtenVeilig voor kinderen:
Een chiropractor diagnosticeert, behandelt en werkt preventief aan bewegingstoornissen van de wervelkolom en de schedel en aan de effecten hiervan op het zenuwstelsel. Doordat de behandelmethoden zijn aangepast aan de leeftijd en er een uitgebreid onderzoek plaatsvindt voor de behandeling zal het risico verwaarloosbaar zijn. Als de chiropractor iets oppikt wat niet in zijn werkgebied ligt zal deze niet behandelen maar doorverwijzen. 

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign